Var Tim Drapers stöd för BCH resultatet av ett hack?

Kryptoinvesteraren kanske inte har marknadsfört Bitcoin Cash på Twitter trots allt.

Tim Draper, en berömd amerikansk riskkapitalist och seriell kryptovalutainvesterare, kanske inte har marknadsfört Bitcoin Cash trots allt

En hacker verkar vara ansvarig för en tweet från Draper den 4 september om att han nyligen hade köpt Bitcoin Cash ( BCH ) som personligen tackade Roger Ver. Även om kontot „Draper“ som används för att tagga Bitcoin.com-grundaren var en Ver-bedrägeriprofil, tackade BCH-förespråkaren honom fortfarande för push samma dag.

Efter tweet togs bort, OpenNode grundare João Almeida bekräftade på 6 september att Draper konto hade äventyrats. Draper investerade i OpenNodes fröinvesteringsrunda 2018.

”Jag var i kontakt med hans team. Han raderade tweeten så snart han var medveten om det. ”

Drapers påstådda godkännande av BCH mottogs skeptiskt av många på Crypto Twitter, eftersom han är välkänd som en av de största Bitcoin ( BTC ) tjurarna. Milliardärinvesteraren har uppgett att han innehar ”mycket” av sin portfölj i BTC efter att ha avslutat offentliga aktier till förmån för kryptovalutautrymmet 2019 och är övertygad om att myntet kommer att bryta $ 250 000 i början av 2023.

Den verkliga Draper har inte lagt upp på sitt konto sedan incidenten för att erbjuda någon form av förklaring, vilket leder till spekulationer om BCH-meddelandet.

„Kanske var det trots allt ett hack?“ sa Twitter-användare Whale Panda. „Förmodligen bara en clueless eller betald tweet som slog tillbaka.“

Draper har stött ett antal satsningar som inte alltid har blivit väl mottagna av många i kryptosamhället. I juni gick Telegram-bedragare med 40 000 dollar från användare som försökte köpa Initial DEX Offering (IDO) av Drapers utlåningsplattform Defi Money Market.

„Han har betalats många gånger för att vara en“ rådgivare „för många bluffprojekt tidigare“, säger Twitter-användaren Crypto Whale, och spekulerar också i att BCH-tweet var en betald annons som gick fel.