Op vijf extreme Bitcoin-prijsvoorspellingen door experts die de vraag stimuleren

Honderden voorspellingen werden gedaan nadat Bitcoin een jaarlijks terugkerende laagte had bereikt en meerdere jaren oude steunpunten had gebroken om te handelen voor minder dan $4000 in maart. Van de honderden voorspellingen waren er een paar vrij extreem gezien de huidige koers van de digitale activa en de maandelijkse prijsgroei.

In een van de voorspellingen zei de CEO van Morgan Creek, Mark Yusko, dat Bitcoin rond de $400.000 zou kunnen handelen en waarschijnlijk $500.000 in de nabije toekomst. Yusko analyseerde de equivalentie van de marktcap van Bitcoin en de marktcap van Gold om te komen tot een prijs die hij volkomen logisch vindt. Zijn vertrouwen in de digitale activa was goed gevestigd nadat hij tegen het einde van 2021 of 2022 een minimumprijs van $100.000 had vastgesteld.

Adam Back, de CEO van Blockstream, voorspelde eerder een lange termijn koershandel van $250.000 tot $500.000. Met betrekking tot de marktprestaties op de korte termijn gelooft Back dat Bitcoin Code een goed vooruitzicht heeft op een prijs die boven het record van bijna $20.000 ligt tegen het einde van 2020, met een goede kans om $100.000 te raken als het effect van de technologische basisprincipes zich laat voelen.

Marc P. Bernegger, Fintech-investeerder bij Crypto Finance, had iets heel interessants te zeggen over de prijs van de bitcoin. Volgens hem kan de instroom van institutionele fondsen in de crypto activa, het effect van de halvering, en de gunstige voorwaarden van macro-economische situaties de Bitcoin-prijs naar $55.000 sturen. Bitcoin biedt afdekkingsmogelijkheden die door de traditionele beleggers worden gerealiseerd, en dit kan volgens Bernegger een minimumprijs van $22.000 voor Bitcoin opleveren.

Theta Seek, een cryptocurrency handelaar die vrij populair is in het veld, deed ook een gedurfde voorspelling van $100.000 voor Bitcoin. Hij gelooft dat deze voorspelling gepaard gaat met een inspanning, omdat de markt $90 miljoen aan mijnwerkersaanbod zal moeten absorberen om dit prijsniveau te kunnen realiseren. In zijn analyse wordt gesteld dat „ervan uitgaande dat 10 miljoen mensen besluiten om Bitcoin te kopen, ze elke dag $9 zullen moeten kopen om de prijs van $100.000 in stand te houden“.

Peter Brandt, een ervaren financiële handelaar en analist, heeft ook een duim gegeven aan de prognose van Bitcoin die naar de $100.000 prijszone marcheert. Brandt verklaarde dat de BTC-prijs eerst een periode van bearish-run zal meemaken alvorens een bull-run naar de zescijferige prijszone te organiseren. De meeste experts koppelen hun reden voor hun voorspelling aan het onderaanbod van Bitcoin, dat de primaire factor is geweest die de prijzen naar nieuwe hoogtepunten heeft gestuurd. Brandt beweert echter dat de halvering van de Bitcoin wordt overschat.