Harvest Finance DeFi-teamet medger att de gjorde ett tekniskt fel

Harvest Finance har begärt större börser som Binance för att svartlista flera Bitcoin-adresser
Tidigt igår blev DeFi-industrin imponerad av nyheter om en hackare som lyckades utnyttja Harvest Finance-protokollet med hjälp av flash-lån.

Enligt efterbedömningen av händelsen från teamet på Harvest Finance utnyttjade angriparen protokollet med arbitrage och permanent förlust av USDC och USDT inuti Y Pool och Curve.fi för att utföra hacket

Utnyttjandet av Bitcoin Circuit tog bara sju minuter med hackaren som gick iväg med 24 miljoner dollar. Utnyttjandet orsakade en total förlust på 33,8 miljoner dollar för Harvest Finance enligt nedan.

Aktiekursen för USDC-valvet minskade från 0,980007 till 0,834953 och aktiekursen för USDT-valvet sjönk från 0,978874 till 0,844812, vilket resulterade i en minskning med 13,8%, 13,7%.

Det förlorade värdet är cirka 33,8 miljoner dollar, vilket motsvarade cirka 3,2% av det totala värdet låst i protokollet vid tiden före attacken.

Harvest Finance Team medger att de gjorde ett tekniskt fel

Mindre än 24 timmar efter attacken har teamet på Harvest Finance erkänt att de gjorde ett tekniskt fel när de utformade protokollet. Dessutom formulerar de en plan för att åtgärda problemet för alla berörda användare av Harvest Finance. Teamet har också bett angriparen att återbetala pengarna så att användarna kan få ersättning.

Angriparen har bevisat sin poäng. Om de kan skicka tillbaka pengarna till användarna, skulle det uppskattas mycket av samhället. Det är i fokus att återbetala pengarna till de drabbade användarna.

Vi gjorde ett tekniskt misstag , vi äger upp till det. Tusentals människor agerar som säkerhetsskada, så vi ber ödmjukt angriparen att returnera medel till utplaceringen, där den kommer att distribueras tillbaka till användarna i sin helhet.

$ 100 000 bounty med anfallare som lämnar en spår av brödsmulor

Harvest Finance Team gör också anspråk på att ha väsentlig information om hackaren och erbjuder en summa på 100 000 dollar på varje person eller team som kommer att hjälpa till med att returnera pengarna. Om returen görs inom 36 timmar, ökar belöningen till $ 400k.

När det gäller angriparens identitet har teamet på Harvest Finance förklarat att han / hon gjort flera transaktioner till kända insättningsadresser som tillhör Binance . De har också larmat populära börser som Binance, Coinbase, Huobi, OKEx , Kraken och Bitfinex, för att svartlista flera Bitcoin-adresser som användes för att avlyssna medel med renBTC.