HÄR ÄR DEN PÅGÅENDE POLITISKA HÄNDELSEN SOM KÖR BITCOIN HÖGRE: EKONOMIST

Bitcoin har snabbt blivit en makrotillgång under de senaste veckorna och månaderna, med kryptohandel till stor del baserat på globala ekonomiska trender och händelser
Detta har gynnat kryptovalutan mycket sent, med en kombination av aktiemarknadens styrka, svaghet i dollarn och viss ekonomisk osäkerhet i framtiden, vilket stärker den
En ekonom noterar nu att det finns en viktig ekonomisk händelse som sannolikt kommer att leda Bitcoins prisåtgärd på kort sikt

Han noterar att Georgiens senatvalskörning kommer att avgöra om demokrater kan få kontroll över senaten
Om de gör det, tror han att massiva utgifter och förminskning av valutan kommer att leda till en svag dollar, vilket kommer att stärka Bitcoin
Bitcoin har sett några av de mest hausseartade prisåtgärder som de någonsin har sett sedan kryptovalutans pris först nådde en topp på 20 000 $ för några år sedan.

Dessa toppar är nu inom räckhåll för kryptovalutan, men den här gången drivs den högre av grundläggande värde och inte bara av en våg av detaljhandeln „FOMO.“

14 BTC och 95 000 gratissnurr för varje spelare, bara i mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Spela nu!
I själva verket finns det nästan ingen „FOMO“ att hitta på kryptomarknaden just nu. Finansieringsräntorna för BTC har varit oscillerande mellan neutrala och negativa under de senaste veckorna, vilket tyder på att det fortfarande finns massor av handlare som satsar mot denna senaste trend.

BITCOIN avvisar 16 000 $ trots trots intensiv styrka
I skrivande stund handlas Bitcoin marginellt ner till sitt nuvarande pris på 15 400 $.

Det handlar om det pris som det har handlats med under den senaste dagen, med gårdagens avslag på 16 000 dollar som slog ett allvarligt slag mot dess styrka.

Det kan behöva se en viss konsolidering innan den kan gå högre, och data som vissa tyder på att gruvarbetare börjar ladda ner sina innehav.

EKONOMISTKRAV GEORGIA-VAL BESTÄMMER BTC: S ÖDEL

En ekonom sa i en nyligen tweet att avrundningen i Georgiens senat – som avgör vilket parti som styr senaten – kommer att spela en massiv roll i Bitcoins utsikter på medellång sikt.

Han konstaterar att om demokraterna tar kontroll över alla tre grenar av regeringen, kommer Bitcoin sannolikt att utvecklas högre på grund av massiva utgifter och valutaförlust.

”Den viktigaste BTC-drivkraften fram till januari / 5 kommer sannolikt att vara valet i Senaten i Georgien, som skulle avgöra om demokrater får kontrollera senaten. Om de gör det, hej massiva utgifter och nedbrytning av valutor. Om de inte gör det får vi en starkare dollar. Bitcoin handlar det. ”

De kommande par månaderna kan ge allvarlig inblick i Bitcoins makrotrend baserat på resultaten från denna enstats senatlopp.