Altseason Euphoria vokser når Ether-Bitcoin-korrelasjonen faller til 3-års lav

Ettersom kryptomarkedet ser ut til å avslutte 2020 på et høyt nivå, ser det ut til å øke forventningen om en mulig høysesong som kan se altcoin-tokens gå tilbake til tidligere prismilepæler. Årets positive prisutvikling har også sett at den totale markedsverdien vokste over tre ganger sin verdi i begynnelsen av 2020.

Altseason on the Cards som Ether-Bitcoin Correlation Dips

I følge datafra kryptoanalyseleverandøren Skew, er korrelasjonen mellom Ether (ETH) og Bitcoin (ETH) på det laveste utbruddet på nesten tre år. Per pressetid er den 30-dagers realiserte korrelasjonen ETH-BTC under 50% for første gang siden januar 2018.

Vanligvis peker en høy ETH-BTC-korrelasjon mot forestående markedskorrigering som ofte tjener til å avkorte et oppadgående momentum i altcoin-markedet. Faktisk sammenfaller perioder med høy ETH-BTC-korrelasjon vanligvis med nedadgående pris for altcoins.

Den fallende ETH-BTC-korrelasjonstrenden ser ut til å ha blitt startet av Q3 2020-desentraliserte finans (DeFi) -boom. Etter at midten av 2020 oppsto likviditetsdrift, tok DeFi-markedet bransjen med storm, og genererte en betydelig interesse.

Bortsett fra å indikere lav sannsynlighet for markedskorreksjon, gir den fallende ETH-BTC-korrelasjonen også en annen indikasjon på en nært forestående altsesong. Altcoins sporer vanligvis Bitcoin-prisutvikling med mange tokens som tilbyr massive „moonshot“ -prishandlinger selv etter at BTC-avanseringen er avkjølt.

Til tross for Bitcoins nylige prisgevinster, på makronivå, er ETH / BTC-indeksen for tiden nettopositiv for den nest største kryptoen etter markedsverdi. Faktisk, data fraTradingview viser at ETH / BTC-indeksen er på sitt høyeste nivå siden mai 2019.

Som før rapporterteav BTCManager tilbake i augustaltseason fortellinghar styrket seg siden slutten av andre kvartal 2020. På den tiden hadde den totale markedsverdi i altcoin brutt en flerårig motstand, og steg over 140 milliarder dollar for første gang på over to år. Per pressetid er den totale størrelsen på altcoin-markedet nord for 220 milliarder dollar.

Altcoins som allerede arrangerer massive prishopp

I løpet av de siste dagene har flere høyere-cap-altcoins opplevd betydelige prisgevinster blant voksende bullish følelser i kryptorommet. XRP er opp over 140% i løpet av den siste 7-dagers handelsperioden etter en massiv økning som så at prisen slo $ 0,9; sitt høyeste prisnivå siden mai 2018.

Utenfor „topp 10“ myntene har Stellar (XLM) også opplevd en enorm prisgevinst og er for øyeblikket opp 170% i den siste handelen. Fra pressetiden er XLM en av de beste vinnerne blant de største altcoin-tokens i dag med en 24-timers prisstigning på 30%.