86% Kwartaalverhoging: Square meldt $1,63 miljard van de verkoop van Bitcoin in het derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2020 rapporteerde Square een netto-omzet van 1,63 miljard dollar via de verkoop van Bitcoin. Het bruto winstcijfer was 32 miljoen dollar voor de periode. De inkomsten van BTC voor het bedrijf zijn bijna 90 procent hoger dan in het tweede kwartaal en bijna 10x hoger dan vorig jaar.

Twitter oprichter Jack Dorsey’s betalingsbedrijf Square rijdt op de Bitcoin Machine golf alsof er geen morgen is. De Q3-investeerdersbrief van het bedrijf is net uitgekomen.

En als de cijfers al iets zijn, dan heeft Square in het derde kwartaal een gigantische omzet van 1,3 miljard dollar geregistreerd via de verkoop van Bitcoin. Dit komt te midden van een $3,03 miljard netto-omzet en bijna $800 miljoen aan netto-winst.

Bitcoin’s Headed For The Stars Samen met de inkomsten van Square in het derde kwartaal

Terwijl bitcoin bezig is met het terugbrengen van 2017 vibes, blijven de kassa’s van Square ook niet achter. Het driemaandelijkse winstverslag van het bedrijf voor het derde kwartaal van 2020 heeft een groei die overal in het bedrijf geschreven is. En niet alleen de kleine lineaire groei, de exponentiële soort.

Om te beginnen, heeft de Jack Dorsey geleide betalingsfirma in een astronomische opbrengst van $1.3 miljard van bitcoin verkoop alleen geharkt. Door middel van zijn Cash App. Messari onderzoeker Ryan Watkins was snel om de groeivergelijking van het laatste kwartaal en het laatste jaar vast te leggen.

Volgens Watkins is Square een voorbeeld voor grote financiële instellingen om bitcoin en cryptocurrency producten voor hun klanten aan te bieden. Square schreef de torenhoge stijging van de BTC-volumes toe aan de stijging van de bitcoineverkoop.

De inkomsten en de brutowinst van Bitcoin profiteerden van een stijging van de bitcoinactiva en het volume per klant.

Het is ook belangrijk om op te merken dat het bedrijf fysiek $50 miljoen aan Bitcoin in handen heeft van de speciale BTC-aankoop van vorige maand. Square, terwijl ze het over hetzelfde had in het winstrapport, merkte dat op:

In oktober 2020 investeerden we $50 miljoen in bitcoin omdat we geloven dat cryptocurrencies een instrument zijn voor economische empowerment en in overeenstemming zijn met het doel van het bedrijf. We verwachten deze investering voor de lange termijn te behouden.

De boekhoudregels voor bitcoin zullen ons verplichten om eventuele dalingen van de marktprijs onder de kostprijs te erkennen als een bijzondere waardevermindering, zonder opwaartse herzieningen wanneer de marktprijs stijgt tot een verkoop.

Diep in de getallen duiken

Volgens de officiële verklaringen van Square uit haar investeringsbrief:

Cash App genereerde $1.63 miljard aan bitcoin inkomsten en $32 miljoen aan bitcoin brutowinst tijdens het derde kwartaal van 2020, ongeveer 11x en 15x jaar over het jaar, respectievelijk.

De firma maakte $875 miljoen door bitcoineverkoop in Q1 2020 en $306 miljoen in het kwart vóór dat. Zoals uit de grafische voorstelling van Messari hierboven blijkt, heeft de opbrengst van BTC sinds Q4 2019 een beperkte omvang gehad.

Square verdiende $32 miljoen (winst) uit zijn BTC-verkoop in Q3, wat neerkomt op 4 procent van de netto winst van het bedrijf en $17 miljoen in Q2 2020, wat overeenkomt met slechts 2,84 procent van de totale winst.

Over het geheel genomen klokte het bedrijf een omzet van $3,03 miljard in het derde kwartaal in vergelijking met $1,92 miljard in het tweede en $1,3 miljard in het eerste.